Is spirulina gezond

is spirulina gezond

De verenigde naties riepen deze superfood al in 1974 uit tot The best food for the future en nasa gebruikt spirulina zelfs om hun astronauten te voeden tijdens ruimte expedities, dit omdat het zo extreem voedzaam. Spirulina wordt vaak beschouwd als s werelds.1 superfood (samen met rauwe cacao) en is tevens ook én van de meer bekendere superfoods in het westen. Uit onderzoek naar aanleiding van het ongeluk met een aantal kernreactors in Tsjernobyl is gebleken, dat kinderen die een dosis van 5 gram spirulina per dag innamen gedurende een periode van ongeveer 45 dagen, bij deze kinderen de stralingswaarden van extreem hoog naar normaal waren. Naar aanleiding van dit en meerdere andere onderzoeken is in Rusland in 1995 zelfs een speciale award toegekend aan spirulina vanwege de geweldige geneeskracht die deze superfood heeft met betrekking tot radioactieve straling. Let op, bevat geen gluten. Niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor jodium, algen, chlorella of spirulina.

Heeft als én van de weinige voedingsbronnen een werend, remmend en zelfs helend effect op radioactieve straling. Bezit de hoogste concentratie vitamine worden a van alle bekende voedingsmiddelen wereldwijd. Het is het enige voedsel dat maar liefst 96 verschillende sporenelementen bevat in een natuurlijke, synergetische balans. Waar kan je spirulina kopen? Spirulina is kan je in de meeste bio- of reformwinkel vinden en bestaat in poeder en tabletten. Helaas gaat het lang niet altijd om zuivere spirulina of is de spirulina bewerkt tijdens processen die hun kwaliteit doen afnemen. Zorg er voor dat de spirulina zeker van een betrouwbare bron komt en geef de voorkeur aan poedervorm. Indien u toch de voorkeur aan tabletten geven, let u er dan op dat goede spirulina tabletten broos en zacht zijn qua substantie en niet hard geperst zijn. Spirulina poeder kan je gemakkelijk mengen in allerlei drankjes en smoothies, maar ook in zuivelproducten als salades. In salades is aangewezen om met kleine hoeveelheden te beginnen, om te wennen aan de smaak. Weetjes over spirulina, sinds de jaren 70 is er uitvoerig wetenschappelijk onderzoek verricht naar de helende eigenschappen en nutritionele voordelen van spirulina en ondertussen zijn er meer dan 100.000 studies en artikelen gepubliceerd wereldwijd.

is spirulina gezond
en is zeer positief qua invloed op ons zenuwstelsel. Het begeeft zich laag op de voedselketen, waardoor het een voedingsmiddel is wat een lage opstapeling kent qua gifstoffen in vergelijking tot producten hoog in de voedselketen, zoals dierlijke producten. De hoge hoeveelheden antioxidanten hebben een sterk remmende werking op oxidatie processen in ons lichaam (vrije radicalen) en op het vormen van celmutatie in ons lichaam. Bevordert het aanmaken van onze stamcellen en versterkt onze weerstand op diep cellulair niveau. Heeft én van de rijkste bronnen aan gla (Gamma linolenic Acid dit is een stof die met name ook in moedermelk rijkelijk aanwezig is en zorgt draagt voor ons groeiproces als kind. De hoge hoeveelheid gla in spirulina zorgt voor een gave huid en sterk en gezond haar. Heeft een gezond effect op allergieën. De grote hoeveelheid fosfor in spirulina draagt bij aan een versneld helingsproces, een gezonde huid en gezond haar en ondersteunt de werking van onze nieren en lever bij het ontgiften van het lichaam van bijvoorbeeld zware metalen.
is spirulina gezond

Spirulina tabletten - 7Bees, spirulina gezond


Waar is spirulina goed voor? Algen en met name microalgen, vormen zoals eerder genoemd de basis van onze oeroude voedselketen en zijn in staat om door het dieet simpelweg ontvangen van zonlicht zich om te vormen in een onuitputtelijke bron van voedingsstoffen. Spirulina, zit vol met proteïnen, enzymen, zouten, 11 vitaminen (waaronder A (betacaroteen B1, B2, B6, B12, e, k 10 mineralen (met name fosfor aminozuren (18 stuks sporenelementen, vetzuren, chlorofyl, koolhydraten en natuurlijk een stevige hoeveelheid antioxidanten. Tevens bestaat het voor 50 uit gemakkelijk opneembare plantaardige eiwitten en is het de voedselbron met de hoogste dichtheid (tussen 50-70) aan proteïnen (per gewicht) van al het voedsel op aarde. Het is voor ons als mensen van groot belang dat we het overgrote deel van onze proteïne behoefte uit plantaardige bronnen consumeren. Dit omdat we als mens bij consumptie van dierlijke proteïnen het risico lopen om grote buikje hoeveelheden urinezuur te produceren. Dit kan uiteindelijk weer leiden tot een grote verscheidenheid aan ziekten zoals: osteoporose (botontkalking jicht, artritus, lage energieniveaus, zure lichaamschemie (dus een ongezonde pH waarde versnelde verouderingsprocessen en nog veel meer vervelende verschijnselen en ziekten. Hier volgen een reeks voordelen: de grote hoeveelheid proteïnen ondersteunt bij het opbouwen van spiermassa en fysieke kracht en zijn essentieel voor het onderhouden van een gezonde hersenchemie.

Afrikaanse kunst - stenen beelden


Geen medicinale effecten bekend, spirulina is onderzocht op mogelijke medicinale effecten tegen meerdere ziekten zoals hooikoorts, hoge bloeddruk en arsenicumvergiftiging maar er zijn geen conclusies aan te verbinden omdat er niet genoeg onderzoek is gedaan. Feit is wel dat de nasa spirulina als belangrijk voedingsupplement ziet voor tijdens ruimtereizen. De voedingswaarde van spirulina is erg hoog. Vroeger stond spirulina gelabeld als organisch product maar omdat er Chileens nitraat wordt gebruikt, wat op zichzelf een natuurproduct is, mag het niet meer biologisch heten. Dit natuurlijke nitraat doet planten en algen sneller en beter groeien. Lees verder Tom008, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

is spirulina gezond

Verder zit er pantotheenzuur of B5(70adh pyridoxine of B6(28adh foliumzuur of B11(24adh vitamine C(12adh vitamine E(33ADH) en vitamine K(24ADH). Ondanks dat spirulina erg gezond lijkt en het door de voedsel- en Warenautoriteit is geaccepteerd op de voedselmarkt zijn er een paar bedenkelijke zaken rond spirulina. Supplementen uit China moeten worden vermeden omdat de Chinese autoriteiten hebben gezegd dat er regelmatig lood-, kwik- en arsenicumvervuiling in bakoven spirulinasupplementen zitten. Wie via internet iets koopt weet niet altijd waar het vandaan komt en tegenwoordig is het makkelijk om een etiket op een potje te plakken waar een andere herkomst op staat. De veiligheid van spirulina is daarom niet 100. Spirulina en aspartaam, behalve zware metalen zit er in dieet alle spirulina het aminozuur fenylalanine.

Dit aminozuur is een van de weinige aminozuren die door de hersen-bloedbarriere gaan waar normaal gesproken zeer weinig stoffen worden toegelaten. Fenylalanine kan zich daar ophopen waardoor er te grote gifconcentraties kunnen ontstaan. Dit is van extra gevaar voor mensen die veel light-frisdrank met aspartaam drinken omdat deze stof in drie stoffen uiteen valt waarvan er én fenylalanine. Fenylalanine zit verder in kleine concentraties in normale voedingsstoffen zoals kaas, amandelen, pinda´s en sojabonen of mungbonen maar dat behoort, in tegenstelling tot fenylalanine uit aspartaam, tot de natuurlijke stoffen. Natuurlijke fenylalanine is belangrijk voor de aanmaak van neurotransmitters. Belangrijk om te weten is dat spirulina en aspartaam niet goed samen gaan.

Afvallen en vermageren met Luxopunctuur


Het helpt niets want deze pseudovitamine maakt geen of weinig reactie in het lichaam. Bovendien weet niemand wat het gevolg is van een pseudovitamine toevoegen; het zou kunnen zijn dat dit onverwachtse bij-effecten creëert maar daar gaat de wetenschap voor het gemak niet van uit. Het staat leuk op het etiket als een fabrikant kan mededelen dat er B12 in zit. Het is voor fabrikanten niet illegaal om pseudovitamine B12 in een supplement te doen zodat de klant denkt dat hij een rijke bron van B12 in handen heeft waardoor hij gezondheidswinst hoopt te behalen. Wat de voedingswaarde betreft is pure spirulina ongekend gezond. Thiamine of vitamine B1 bevat 100 gram spirulina 207 van.

Dat betekent niet dat deze hoeveelheid ook zit in een pilletje. Dit gaat alleen over verse spirulina. Vitamine B2 bevat per ons 309 van de adh. Dat zijn hele hoge waarden. De azteken en de bewoners van Tsjaad hadden het bij het goede eind door in spirulina een product van hoge gezondheidswaarde te zien. Overige vitaminen spirulina, er zitten nog meer vitaminen in spirulina zij het met mindere percentages dan B1. Toch zijn de meeste percentages erg hoog te noemen. Voor niacine of B3 geldt dat er 85 van de adh in zit.

12 oorzaken van duizeligheid en hoofdpijn

Het bevat alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Daarom wordt gezegd dat slecht het een compleet scala aan eiwitten bevat. Er zit meer proteïne in dan ander plantaardig voedsel. Spirulina in tabletvorm / Bron: Perdita, wikimedia commons (Publiek domein b12 en spirulina, in voedingsupplementland maakt men zich nogal eens druk over vitamine B12 en vegetariërs die deze stof te weinig binnen zouden krijgen. Van spirulina wordt gezegd dat het geen betrouwbare bron van B12. Dat betekent dat het er wel in zit maar dat de dosering kan fluctueren. Dat is de reden dat fabrikanten er pseudovitamine B12 bij doen.

is spirulina gezond

6 natuurlijke middelen tegen nagelschimmel - gezonder leven

Azteken gebruikten spirulina, tot de 16e eeuw hebben de azteken en andere volkeren uit Midden Amerika spirulina gebruikt. Deze alg komt van nature voor in tropische meren. In Tsjaad wordt spirulina traditioneel gevangen en gegeten. Er wordt brood van gemaakt. Afrikaanse mensen hebben de spirulina-alg gevangen in het Tsjaadmeer. Spirulina wordt vandaag de dag om commerciële wijze gemaakt in de vs, thailand, India, taiwan, China, pakistan, myanmar, Griekenland en Chili. Spirulina is zo gezond omdat nijmegen er veel proteïnen in zitten.

Spirulina is een voedingsupplement dat bestaat uit micro-algen en het kan door mensen en dieren worden gegeten. Het wordt aan zoutarme vissen en kippen gegeven in de voedingsindustrie. Mensen kunnen spirulina-supplementen in pilvorm kopen. In de biologie worden alle levensvormen geclassificeerd. Spirulina wordt tegenwoordig anders geclassificeerd; niet onder de naam spirulina. Men heeft besloten de naam spirulina aan te houden. Inhoud: Spirulina is eigenlijk arthrospira, er zijn twee soorten algen die worden gebruikt om dit supplement te maken: Arthrospira platensis en Arthrospira maxima. Spirulina was de oude classificatie; tegenwoordig worden de bedoelde soorten onder de Arthrospira gerekend. Om de zaak niet ingewikkeld te maken heeft men toch besloten de naam spirulina aan te houden.

2Test: hema raamwisser

Wat is spirulina en waar komt het vandaan? Spirulina is naar schatting ongeveer.6 miljard jaar geleden ontstaan en vormde een evolutionaire brug tussen het bacterie- en planten leven. Spirulina is al eeuwenlang én van de wandelen meest complete voedsel- en met name proteïnebronnen en dankt haar naam aan de eigenschap om op microscopisch klein niveau spiraalvormige strengen te vormen en de groene kleur wordt gevormd door het rijkelijk aanwezige chlorofyl en de licht aanwezige. Oorspronkelijk werd deze superfood hoofzakelijk gebruikt door de azteken, maar tegenwoordig wordt spirulina wereldwijd gekweekt en verkocht als een uiterst gezond voedingssupplement. Het behoort tot de eencellige blauwgroene micro-algen en er zijn op dit moment zeker 35 soorten bekend. Spirulina groeit van natura in mineraalrijke meren en de grootste concentraties natuurlijk voorkomende spirulina zijn tegenwoordig te vinden in het Texcoco meer in Mexico, rond het Tsjaadmeer in Centraal Afrika en langs de Grote rif Vallei in Oost Afrika. De meeste commerciële spirulina wordt vandaag de dag echter gekweekt in speciale buitentanks, meestal in delen van noord-Amerika en azië, maar ook al bij bijvoorbeeld.

Is spirulina gezond
Rated 4/5 based on 822 reviews
Recensies voor het bericht is spirulina gezond

 1. Negar hij schrijft:

  1 eetlepel lijnzaad (breek het lijnzaad met een vijzel of molen) 1 eetlepel Chia; 1 eetlepel honing; 1 kopje water; Bereiding: Meng alle ingrediënten samen en wacht tot de Chia zaden zwellen. Actuele startpagina voor jong en oud. Acupunctuur tuina Groesbeek en, nijmegen.

 2. Elokol hij schrijft:

  (artikel vol met tips om lekkere niet moeilijke glutenvrije hapjes te maken). Aambeien na de bevalling. 17 reacties Soja en phyto-oestrogenen door anoniem, om 22:09. 85 m2 op de begane grond en een lager niveau van aardappel herenhuis in het centrum van Kopenhagen.

 3. Gimipur hij schrijft:

  Acupunctuur nijmegen, nederland - chinese acupunctuur geneeskunde. Aan het uiteinde van de verblijfskatheter zit. Aan de wortel dankt de plant zijn griezelige naam. Afhankelijk van de samenstelling van ons voedsel duurt dit 24 tot 48 uur.

 4. Ybyxizoj hij schrijft:

  Afgelopen december begonnen wij er mee! Afrikaanse liefdesgedigte wat oorspronklik in 1986 verskyn het en in 1992, 2001 en 2010 bygewerk en heruitgegee. ( als u de enquete invult voor een horende kat mag u deze vraag overslaan).Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: